Συνέντευξη στον ΣΕΠΚ (11/12/2012)Για πρώτη φορά η Ένωση Ιλίου αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής και στόχος δεν είναι άλλος από την παραμονή. Ο επιτυχημένος Φώτης Καρακώστας αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου με τον Μάριο Δεσποτάκη να τον διαδέχεται. Ο νέος προπονητής των νεοφώτιστων μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τη συνεργασία του με την ομάδα αλλά και για το νικηφόρο ντεμπούτο του κόντρα στο Δούκα (89-85).


 
Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την συνεργασία του με το Ίλιον

"Οι άνθρωποι της ομάδας με προσέγγισαν και μου έκαναν μία πρόταση συνεργασίας. Το Ίλιον είναι σοβαρή και νοικοκυρεμένη ομάδα, οπότε ήταν μία πρόταση που έκρινα ότι έπρεπε να την δεχτώ.
Βαθμολογικά στόχος της ομάδας και δικός μου είναι να μείνει το Ίλιον στη κατηγορία γιατί είναι νεοφώτιστο στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής. Αγωνιστικά θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και η ομάδα συνέχεια να βελτιώνεται. Στο τέλος της σεζόν θα κάνουμε ταμείο".

Για το νικηφόρο ντεμπούτο
"Νομίζω ότι κερδίσαμε δίκαια και θα μπορούσαμε να επικρατήσουμε ακόμα πιο εύκολα. Υπήρχε κάποια στιγμή που προηγούμασταν με 22 πόντους, όμως σε εκείνο το σημείο ο Δούκας έβαλε κάποια δύσκολα σουτ και ξαναμπήκε στο ματς. Στο τέλος του αγώνα δείξαμε ψυχραιμία και καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Για την ομάδα και πως αξιολογεί το ρόστερ
"Το ρόστερ διαθέτει καλούς παίκτες κι από το λίγο που τους είδα είναι και αξιόλογα παιδιά. Στο παιχνίδι με τον Δούκα η συμπεριφορά τους και η αντίδραση τους σε όσα ζήτησα ήταν άψογη. Αυτό είναι ένα καλό δείγμα για τη συνέχεια. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να τονίσω ότι η ομάδα που παρέλαβα είναι καλά δουλεμένη κάτι που πιστώνεται στον πρώην προπονητή. Ο Φώτης Καρακώστας είναι ένας αξιόλογος συνάδελφος κι έχει προσφέρει σημαντικό έργο στο Ίλιον. Αναμφίβολα κάποια πράγματα στη φιλοσοφία θα τα αλλάξουμε για να ταυτίζεται με αυτά που θέλω, όμως το έργο μου είναι πιο εύκολο γιατί πρόκειται για μία καλά δουλεμένη ομάδα".