Απόφαση αποχώρησης


Πριν από 1 περίπου μήνα  όταν οι παράγοντες της ΑΕΚ Περιστερίου, με τους οποίους γνωρίζομαι πολλά χρόνια μου ζήτησαν να βοηθήσω την γυναικεία ομάδα, δεν μπορούσα να αρνηθώ για 2 λόγους: 1ον  γιατί είναι δεδομένη η αγάπη μου για την ΑΕΚ γενικά και  2ον γιατί το γυναικείο μπάσκετ είναι ένας χώρος που αγαπώ και εκτιμώ ιδιαίτερα.




 


Όλο αυτό το διάστημα  δουλέψαμε πολύ σκληρά για να αντιστρέψουμε τη κατάσταση. Δυστυχώς  όμως η ζημιά που είχε γίνει στην ομάδα ήταν πολύ πιο σοβαρή από ότι πίστευα αρχικά. Ο ανύπαρκτος καλοκαιρινός σχεδιασμός, η προετοιμασία που δεν έγινε ποτέ, καθώς και μια σειρά από άλλες λεπτομέρειες,  είναι στοιχεία που έχουν επηρεάσει αρνητικά την ομάδα  αγωνιστικά και ψυχολογικά.
Έτσι λοιπόν, έπειτα από αρκετή σκέψη, αποφάσισα να αποχωρήσω από την ομάδα, καθώς βλέπω ότι οι συνθήκες στη παρούσα φάση δεν είναι οι κατάλληλες για να δουλέψω όπως  έχω μάθει τόσα χρόνια,  ώστε να υπάρχει το ανάλογο αποτέλεσμα. Λυπάμαι πραγματικά που συμβαίνει αυτό, γιατί η ΑΕΚ Περιστερίου είναι ένα σωματείο με ιστορία στο γυναικείο μπάσκετ, πολύ σοβαρή διοίκηση και  δεν της αρμόζει τέτοια εικόνα.

Στο σημείο αυτό  θα ήθελα να τονίσω ότι τα κορίτσια προσπάθησαν φιλότιμα όλο αυτό το διάστημα. Πιστεύω ότι έχουν και τη μικρότερη ευθύνη για ότι συμβαίνει.  Πρόκειται για καλές αθλήτριες και αξιόλογους χαρακτήρες και πραγματικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη προσπάθειά τους.  Σίγουρα αν είχαμε ξεκινήσει μαζί από το καλοκαίρι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά και η ΑΕΚ θα βρισκόταν εκεί που πραγματικά της αξίζει να βρίσκεται.

Κλείνοντας  θα αναφέρω ότι θα παραμείνω όσο διάστημα χρειάζεται μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης μου και σίγουρα θα επιστρέψω στην ομάδα όποτε αυτό μου ξαναζητηθεί, αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Επίσης .θέλω να ευχαριστήσω τους εφόρους του τμήματος, καθώς και τη διοίκηση της ομάδας για την έστω και μικρή αυτή συνεργασία.


Δεσποτάκης Μάριος
Basketball Coach