Συνέντευξη στην ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ (18/1/2013)



"Είμαι ΑΕΚ αλλά...''

O Μάριος Δεσποτάκης δήλωσε (για άλλη μία φορά) οπαδός της ΑΕΚ, αλλά δεν έκρυψε την αυτονόητη επιθυμία του να οδηγήσει ως προπονητής της την ‘Ενωση Ιλίου στη νίκη-έκπληξη στην κυριακάτικη αναμέτρηση της Ζωφριάς.







Ο κ. Δεσποτάκης δήλωσε στην "ΩΡΑ των σπορ" και στον υπογράφοντα: "Καταρχήν να πω ότι είμαστε οικογενειακώς και εκ παραδόσεως ΑΕΚ. Οι παππούδες μου άλλωστε είναι Μικρασιάτες. Ήταν φυσικό και επόμενο μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, με ρίζες από τις Χαμένες Πατρίδες, με συγκεκριμένες ιδεολογικές καταβολές και έντονα βιώματα, να γίνω οπαδός της ΑΕΚ. Συναισθηματικά νιώθω πραγματικά κάτι δυνατό μέσα μου, που θα βρεθώ απέναντι στην ομάδα που αγαπώ. Θα έλεγα επίσης, ότι νιώθω περίεργα. Θα είμαι σε θέση να σας πω περισσότερα, ωστόσο, μετά την αναμέτρηση της Ζωφριάς. Διότι είναι διαφορετικό να το ζεις. Βέβαια, από την άλλη πλευρά είμαι προπονητής της Ένωσης Ιλίου και θα συμβάλλω ώστε να παίξουμε το καλύτερο δυνατό μπάσκετ που μπορούμε και να πάμε για τη νίκη".
Για την αναμέτρηση: "Είναι γεγονός ότι έτσι όπως παρουσιάζεται η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα στο Πρωτάθλημα. Αυτό δείχνει, αυτό λέω. Και νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί και να το αμφισβητήσει. Από κει και πέρα, έχουμε εστιάσει σε κάποια πράγματα, που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή και κάποια άλλα, που πρέπει αποφύγουμε στην μεταξύ μας αναμέτρηση. Οι παίκτες μου, ξέρετε, δουλεύουν πολύ σκληρά. Γενικότερα, είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια, που καταβάλλουν. Είμαι βέβαιος ότι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό την Κυριακή στη Ζωφριά για να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε".
Για τους παίκτες της ΑΕΚ: "Δεν νομίζω ότι είναι φρόνιμο να εστιάσει κανείς σε συγκεκριμένους παίκτες. Δεν νομίζω δηλαδή, ότι ξεχωρίζει κάποιος. Η ΑΕΚ είναι ομάδα συνόλου. Βασίζεται κατά κύριο λόγο στον πλουραλισμό της. Θεωρώ, ότι ο Βαγγέλης (Ζιάγκος) έχει καταφέρει να αναδείξει από τον κάθε παίκτη χωριστά τα θετικά του στοιχεία. Άρα, λοιπόν, είναι πολλά εκείνα τα σημεία στα οποία πρέπει να επικεντρωθούμε και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να εστιάσουμε σε συγκεκριμένους παίκτες".
Για την κόντρα με τον Βαγγέλη Ζιάγκο με τον οποίο είχαν συνυπάρξει προπονητές στην ΑΕΚ, προεξάρχοντος του Αγγέλου Κορωνιού: "Ο Βαγγέλης είναι καλός φίλος. ΄Ημασταν και στην ΑΕΚ μαζί για κάποιο διάστημα. Μόνο ευχάριστα συναισθήματα μπορώ να έχω για τέτοιου είδους αγώνες. Από κει και πέρα, σας είπα και προηγουμένως. Θα μπούμε μέσα για να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Θα επιδιώξουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι μας. Τα υπόλοιπα στο… γήπεδο λοιπόν"!
Για την "κόντρα" κορυφής ανάμεσα στο Ψυχικό και την ΑΕΚ: "Είναι γεγονός ότι την ΑΕΚ την περίμενα. Για το Ψυχικό ήξερα ότι είναι μία καλή ομάδα, αλλά δεν ήξερα μέχρι πού θα φτάσει. Καλό είναι, ωστόσο, να περιμένουμε. Υπάρχουν πολλοί αγώνες μπροστά μας. Κάποια πράγματα μπορεί να διατηρηθούν, κάποια άλλα ίσως αλλάξουν. Το βέβαιο είναι, ότι μέχρι αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ είναι η πιο σταθερή και δυνατή ομάδα της κατηγορίας".
Για την απουσία του κόσμου της ΑΕΚ από το γήπεδο: "(Εγώ) Θα πήγαινα στο γήπεδο. Εννοείται πως θα πήγαινα. Ομολογώ, ότι μου κάνει εντύπωση αυτό, που συμβαίνει στα τελευταία ματς, που δεν ακολουθεί ο κόσμος. Κατανοώ ότι κάποιοι δεν έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα της Βήτα Εθνικής. Θέλω να πιστεύω, ότι μία αιτία αποτελεί και η πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο κόσμος έχει απογοητευτεί. Στις δύσκολες στιγμές χρειάζεσαι όμως τον κόσμο σου. Η δυναμική των οπαδών της ΑΕΚ είναι τεράστια. Το έχω ξαναπεί. Το έχω βιώσει και ως προπονητής της ομάδας, αλλά το έχω βιώσει και στην εξέδρα. Πιστεύω όμως ότι θα επιστρέψει κοντά στην ΑΕΚ. Έχει αποδείξει και στο πρόσφατο παρελθόν ότι ξέρει να δίνει το «παρών» όταν πρέπει. Θα σταθεί ξανά στην ομάδα".