Ανάλυση της A2 Γυναικών

θα χαρακτήριζα την φετινή Α2 Γυναικών  ιδιαίτερη, αφού υπήρχαν αρκετές αξιόλογες ομάδες, κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.  Το πρωτάθλημα ήταν αμφίρροπο, κάθε Κυριακή υπήρχαν μεγάλα ντέρμπυ και  γενικά το ενδιαφέρον ήταν σχεδόν μέχρι το τέλος ‘’ζωντανό’’!  Παρακάτω θα ακολουθήσει μια σύντομη ανάλυση των ομάδων που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα:


ΦΕΑ

Νομίζω ότι πήραμε πανάξια το Πρωτάθλημα, αφού καταφέραμε να είμαστε σταθεροί  καθ’ όλη  τη διάρκεια της σεζόν. Δεν κάναμε ήττα εκτός προγράμματος, παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ και βασιστήκαμε 100% στην  ομαδική διαδικασία, κάτι που μας δικαίωσε απόλυτα!  Η επιτυχία είναι ακόμα μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα έπρεπε να αλλάξει εντελώς φιλοσοφία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και να λειτουργήσει πιο επαγγελματικά και πιο πειθαρχημένα μέσα και έξω από το γήπεδο.  Αυτό σίγουρα δεν είναι εύκολο, όμως  τα παιδιά προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις, προσαρμόστηκαν και τελικά όλοι μαζί καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας, με τον καλύτερο τρόπο!
Δεν θα ξεχωρίσω κάποιες παίκτριες από την ομάδα μου, αφού όλες ανεξαιρέτως ήταν πολύτιμες και είχαν σημαντική προσφορά στην επιτυχία!

ΧΑΝΙΑ

Η ομάδα της Κρήτης υστερούσε σε βάθος, όμως οι 5-6 βασικές παίκτριες της ήταν επιπέδου Α1 με τη διεθνή Σταχτιάρη, και τη Γιουκάκη να είναι οι ηγέτες της ομάδας.
Τα μεταξύ μας παιχνίδια ήταν πραγματικές μάχες. Μάλιστα η ήττα μας στα Χανιά μας βοήθησε να δουλέψουμε περισσότερο, ενώ η νίκη μας στη Φιλαδέλφεια ουσιαστικά μας σφράγισε την άνοδο!  Είναι σημαντικό για το γυναικείο μπάσκετ η παρουσία ομάδας από την Κρήτη στην Α1, μετά από πολλά χρόνια!

ΑΜΑΡΥΛΛΙΔΑ
Ομάδα με πάρα πολύ καλό υλικό, έχοντας στις τάξης της παίκτριες με σημαντική εμπειρία στην Α1, που όμως   άργησε να βρει την αγωνιστική της ταυτότητα και μόνο προς το τέλος μπόρεσε να δείξει κάποια καλά στοιχεία, όταν όμως όλα είχαν κριθεί… Σίγουρα η αστάθεια και οι πολλές εκτός προγράμματος ήττες κόστισαν, όμως σίγουρα του χρόνου, αν παραμείνει ο βασικός κορμός της ομάδας, η Αμαρυλλίδα θα είναι από τα φαβορί για την άνοδο.

ΚΡΟΝΟΣ
Γεμάτη ομάδα, αξιόλογες παίκτριες, οργανωμένο σωματείο.  Κάποια στιγμή έδειξε ότι μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και την άνοδο, όμως τελικά τερμάτισε στην  απόλυτα τιμητική 4η θέση.   Πιστεύω ότι με κάποιες διορθωτικές κινήσεις, θα πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα.

ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ
Ο γνωστός Άρης, μαχητικός στην έδρα του, με προβλήματα εκτός έδρας, πάντα όμως υπολογίσιμος και σκληρός  αντίπαλος.  Είχε μια καλή πορεία, διεκδίκησε μέχρι ενός σημείου την άνοδο, όμως  δεν είχε διάρκεια και  τελικά τερμάτισε 5ος.
Στα αρνητικά, η παραίτηση από το τελευταίο παιχνίδι στα Χανιά για οικονομικούς λόγους,  γεγονός που είναι πρωτοφανές για την ομάδα της Θήβας…

ΑΕ ΠΑΠ
Για πρώτη χρονιά στην Α2, θα μπορούσα να πω ότι στάθηκε καλά, αν και στο τέλος έδειξε ότι θα μπορούσε να είχε πάει καλύτερα αν είχαν γίνει κάποια πράγματα λίγο διαφορετικά.  Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα του παγκρατίου θα είναι πολύ καλύτερη του χρόνου και θα παίξει σίγουρα πρωταγωνιστικό ρόλο.
Θα ήθελα να τονίσω την πολύ καλή παρουσία της αειθαλή  Γαζέτα, που αν κάποιος δεν γνωρίζει την ηλικία της θα μπορούσε να πει με σιγουριά ότι πρόκειται για νεαρή παίκτρια. Μέσα στο γήπεδο βγάζει τρομερή ενέργεια, κάτι που δεν κάνουν πολλά 20χρονα κορίτσια στο χώρο γενικότερα. Μακάρι να την θαυμάζουμε για αρκετά χρόνια ακόμα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
Έστησε την ομάδα σχετικά αργά, όμως κατάφερε να δημιουργήσει ένα αξιόλογο ρόστερ, το οποίο κατά διαστήματα έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ.  Σίγουρα δεν ήταν ομάδα για πρωταθλητισμό, όμως δίκαια σώθηκε γρήγορα. Πιστεύω ότι κόστισε αρκετά η απουσία της Μέλνικα, η οποία πλέον μπορεί να αλλάζει τις ισορροπίες ειδικά στην Α2.

ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ
Ομάδα με εκπληκτικά σουτ, αλλά με τεράστια κενά κοντά στο καλάθι…  Δεν έπαιξαν το μπάσκετ προηγουμένων ετών, ενώ και η παρουσία της Ελένιους περισσότερο μπέρδεψε παρά βοήθησε την ομάδα στην προσπάθεια της.
Η 7η θέση δεν είναι αποτυχία, αλλά σίγουρα δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και επιτυχία…

ΣΠΟΡΤΙΓΚ
Πάλεψε όλη τη χρονιά, έχοντας πολύ περιορισμένο ρόστερ και κατάφερε να κάνει σημαντικές νίκες αλλά και ήττες.  Σώθηκε γρήγορα, χάρη στο καλό ξεκίνημα  και μάλιστα κάποια στιγμή κατάφερε να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. βέβαια στη συνέχεια δεν άντεξε και περιορίστηκε στην  9η θέση.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Η ιστορική Αγία φέτος απογοήτευσε, παρότι ξεκίνησε με βλέψεις πρωταθλητισμού.  Πολύ καλό ρόστερ, εμπειρία και ενθουσιασμός μαζί,  είναι στοιχεία που συνθέτουν ομάδα που θέλει να κάνει κάτι καλό.  Τελικά όμως τα πράγματα δεν πήγαν καλά και η 10η θέση  μάλλον θα πρέπει να ξεχαστεί γρήγορα από τους ανθρώπους της ομάδας.  Πάντως  η δυναμική που υπάρχει σε αυτό το σωματείο μπορεί να ξαναφέρει την Αγία ψηλά, αρκεί να γίνουν σωστές και μεθοδικές κινήσεις.

ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ
Τελικά η εμπειρία μίλησε στο τέλος  και η ομάδα της Χαλκίδας παρέμεινε στη κατηγορία.  Η μάχη που έγινε στις τελευταίες αγωνιστικές ήταν πολύ σκληρή, αλλά οι μπαρουτοκαπνισμένες  Αναστασίου, Δήμου, Μπαζίμα, Κανατσέλου δεν θα επέτρεπαν στον εαυτό τους να χρεωθούν έναν υποβιβασμό. Έτσι έπαιξαν καλύτερα και με την προσωπικότητα τους κράτησαν την ομάδα στην Α2!

ΜΟΣΧΑΤΟ
Ο δάσκαλος coach  Ποτόσογλου έκανε ότι μπορούσε, όμως τα πράγματα ήταν εξαρχής δύσκολα. Κωνσταντίνου και Μίχου σαφώς  ξεχώρισαν, όμως τελικά η έλλειψη βάθους ήταν καθοριστική… Πάντως έπαιξαν με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα, στοιχεία που χαρακτηρίζουν πρώτα απ’ όλα τον προπονητή τους.

ΑΡΚΑΔΙ
Παρότι υποβιβάστηκε, μάλλον κερδισμένο θα πρέπει να νιώθει ως ομάδα, αρκεί να δείξει υπομονή και να εκμεταλλευτεί τις εμπειρίες που αποκόμισε φέτος.  Είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθει πολύ γρήγορα στην Α2 και αυτή τη φορά θα είναι πιο έτοιμο για να σταθεί στη κατηγορία, εκμεταλλευόμενο το πλούσιο ταλέντο των παιδιών.

Δεσποτάκης Μάριος
Basketball Coach