Βasketforum.gr!

Το basket  forum είναι ένας διαδικτυακός  χώρος που λογικά δημιουργήθηκε για λόγους ψυχαγωγικούς, επικοινωνιακούς και σίγουρα μπασκετικούς. Παρότι δεν είμαι χρήστης του συγκεκριμένου forum και το χρησιμοποιώ μόνο για να μαθαίνω τα αποτελέσματα κάθε Κυριακή απόγευμα για το γυναικείο και κάθε Πέμπτη βράδυ για το ανδρικό,  πληροφορήθηκα  ότι έγιναν αναφορές στο πρόσωπο μου κι έτσι  παρά τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που διαθέτω, αφιέρωσα κάποιες  ώρες  για να το εξερευνήσω  σε βάθος…


Το σκάλισα αρκετά, πήγα σε συζητήσεις προηγούμενων μηνών, σε ανδρικά και γυναικεία θέματα και κατέληξα στα εξής:
Υπάρχουν  3 κατηγορίες χρηστών:
Στη πρώτη είναι αυτοί που επώνυμα λένε τις απόψεις τους, έχοντας το θάρρος της γνώμης τους. Είναι αξιόπιστοι, υπεύθυνοι γι αυτά που λένε, άσχετα με το αν συμφωνούν κάποιοι ή όχι μαζί τους.  Αυτοί κάνουν σωστή χρήση του forum.
Στη δεύτερη κατηγορία είναι αυτοί που χρησιμοποιούν ψευδώνυμο, αλλά συμμετέχουν στο forum  για τους λόγους που οι δημιουργοί  του το έφτιαξαν. Δηλαδή για να περνούν κάποιες ευχάριστες στιγμές συζητώντας με φίλους, ανταλλάσοντας σοβαρές απόψεις κτλ.  Και αυτοί κάνουν σωστή χρήση του forum.
Υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία χρηστών η οποία με περίσσια δειλία και με όπλο την ‘’ανωνυμία’’ χρησιμοποιεί τον χώρο αυτό για να βγάλει τα απωθημένα της.  Συνήθως  σε τέτοιες περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με   ‘’αδικημένες’’ παίκτριες, losers προπονητές, γενικά κακής νοοτροπίας  προσωπικότητες του χώρου, που επειδή δεν έχουν το θάρρος να πουν  επώνυμα κάτι, στο basket  forum  βρίσκουν ‘’στέγη’’...

Επίσης είδα τεράστια διαφορά στο επίπεδο συζητήσεων αντρικού και γυναικείου.  Στο αντρικό, ακόμα και οι έντονες συζητήσεις έχουν ένα επίπεδο, δεν διαρκούν πολύ και  συχνά βγάζουν αρκετό γέλιο κλείνοντας ευχάριστα μια κόντρα!  Στους  γυναικείους καυγάδες  συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Δεν υπάρχει κανένα επίπεδο, αντίθετα βλέπεις  κατινιά,  μίσος  και  φυσικά  αν δεν έχεις εμπειρία μόνο αηδία και απογοήτευση μπορεί να σου προκαλέσει αυτό.
Προσωπικά γνωρίζω πολύ καλά ότι η πορεία μου μέχρι τώρα έχει ενοχλήσει πολλούς και πολλές, όμως αλίμονο αν επηρεαζόμουν από τις κακοπροαίρετες κριτικές!  Είναι αλήθεια ότι κοντραρίστηκα με πολλά ‘’κατεστημένα’’  στο  χώρο του γυναικείου μπάσκετ μέχρι σήμερα και το  ότι βγήκα αλώβητος και τελικά δικαιώθηκα, πείραξε αρκετούς.  Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτα που να μπορεί να με επηρεάσει,  που να μου δημιουργήσει πρόβλημα και που θα μπορούσε να με απογοητεύσει.  Κάθε προσπάθεια λασπολογίας  μάλλον είναι χαμένος χρόνος, δεν μπορεί καν να με αγγίξει .   Φυσικά και τώρα, όπως και στο παρελθόν, ο χρόνος θα είναι και πάλι ο μεγαλύτερος κριτής για όλους.

Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι δημιούργησα  το προσωπικό μου site για να λέω ΕΠΩΝΥΜΑ  τη γνώμη μου, τις απόψεις μου και τις σκέψεις μου. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν το περίμενα, αλλά μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας του site μου μιλάω σχεδόν καθημερινά με άλλους προπονητές, παίκτες, παίκτριες, ακόμα και 3-4 παράγοντες και πραγματικά είναι κάτι  ενδιαφέρον, υγειές και ιδιαίτερα εποικοδομητικό,  το οποίο γίνεται επώνυμα και φυσικά για τον σωστό λόγο .
Έτσι λοιπόν,  αυτή ήταν  η πρώτη και τελευταία φορά που ασχολήθηκα με το basket  forum καθώς σίγουρα δεν έχω να του προσφέρω και δεν έχει να μου προσφέρει απολύτως  τίποτα! 


Δεσποτάκης Μάριος
Basketball Coach