Ο Γιάννης Ράπτης

Στη διάρκεια της προπονητικής μου καριέρας μέχρι σήμερα είχα τη τύχη να συνεργαστώ με αρκετούς παίκτες, παίκτριες, προπονητές  και παράγοντες, μερικοί εκ των οποίων ήταν πραγματικά αξιόλογοι και ως επαγγελματίες και ως άνθρωποι.  Ένας από αυτούς ήταν και ο assistant coach Γιάννης Ράπτης, ο οποίος με την εργατικότητα και τον χαρακτήρα του πραγματικά με εντυπωσίασε! 



Συνεργαστήκαμε και ζήσαμε μαζί σημαντικές επιτυχίες! Το βασικό του αντικείμενο ήταν το scouting  και η δημιουργία της παρουσίασής του στην ομάδα. Έφτιαχνε σε ελάχιστο χρόνο εκπληκτικά dvd, με απίστευτες αναλύσεις, γραφήματα και ότι άλλο χρειάζεται ένας head coach για να ετοιμάσει την στρατηγική του για τον αντίπαλό του.
Θεωρώ ότι ο Ράπτης είναι ένας από τους κορυφαίους έλληνες assistant σε θέματα scouting και όχι μόνο! Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή εργάζεται στη Κύπρο και την ΑΕΛ στο πλευρό του Ντράγκαν Ράτσα ως πρώτος και μοναδικός assistant!  Η ομάδα του πηγαίνει περίφημα σε Κύπρο και Ευρώπη και όλοι είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από αυτόν.
Ο Ράπτης εκτός από πολύ καλός προπονητής είναι και ακέραιος ως άνθρωπος.  Αυτό είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω προσωπικά,  όταν κάποτε ενώ αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα  προτίμησε να μείνει άνεργος για χάρη μου,  παρά να συμβιβαστεί με κάτι που για εμάς ήταν εντελώς άδικο…

Τελειώνοντας  θα πω ότι πιστεύω πως  ο χρόνος είναι πάντα ο μεγαλύτερος κριτής, ειδικά στο χώρο του μπάσκετ.  Ο  Ράπτης  πλέον έχει βρει το δρόμο του, απέδειξε ποιος είναι  και  το κατάφερε με σκληρή δουλειά και πολλές θυσίες.  Είναι άξιος και σοβαρός  άνθρωπος,  καλός οικογενειάρχης  και είμαι πραγματικά πολύ περήφανος που είναι φίλος μου!