ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ πριν είναι αργά!



Πάντα πίστευα ότι οι ‘’αντιδράσεις’’ και οι ‘’διεκδικήσεις’’ θα  πρέπει να γίνονται οργανωμένα, πολιτισμένα και ταυτόχρονα δυναμικά και αποφασιστικά!  Οι μεμονωμένες  κινήσεις, όσο δίκαιες κι αν είναι,  συχνά προκαλούν γραφικότητα.  Σε κάθε κλάδο λοιπόν, το ανάλογο συνδικαλιστικό όργανο ΟΦΕΙΛΕΙ να οργανώνει όλες εκείνες τις απαραίτητες δράσεις ώστε να κάνει το καλύτερο για τα μέλη του.


Τα συνδικαλιστικά όργανα του αθλήματός μας είναι η ΕΟΚ που εκπροσωπεί ΟΛΟ το μπάσκετ, οι Ενώσεις (ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ κτλ) που εκπροσωπούν τα σωματεία, ο ΣΕΠΚ που εκπροσωπεί τους προπονητές και ο ΠΣΑΚ που εκπροσωπεί τους παίκτες. Θα προσθέσω τον ΟΔΚΕ  (διαιτητές) καθώς και τον ΣΚΚΑ (κριτές) που για μένα αποτελούν ένα κομμάτι του μπάσκετ με τεράστια προσφορά διαχρονικά.

Σέβομαι απόλυτα όλους τους παραπάνω, όμως προσωπικά θα περίμενα  από όλους αυτούς να έχουν οργανώσει  δυναμικές κινητοποιήσεις, κομβικές  παρεμβάσεις και να έχουν δώσει δημόσια ‘’μάχες’’ (κόσμια πάντα) για το παρόν και το μέλλον του ερασιτεχνικού μπάσκετ, το οποίο όλοι βλέπουμε ότι είναι πλέον ένα βήμα πριν την ολική του κατάρρευση… !!!

Αντί αυτού, το μόνο που βλέπουμε είναι κάποιες τυπικές θα έλεγα  ανακοινώσεις και μια ΠΑΘΗΤΙΚΗ  στάση αναμονής…  Το κράτος βλέποντας αυτήν την στάση, πολύ άκοπα έχει στείλει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στο αρχείο… Δεν βλέπει σοβαρές αντιδράσεις, άρα δεν χρειάζεται να ασχοληθεί άμεσα με το θέμα… Δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη ‘’αθλητισμός’’ έκανε μήνες να ακουστεί από τα στόματα των ειδικών, λες και ήταν απαγορευμένη λέξη!

Σε όλη σχεδόν την Ευρώπη το ερασιτεχνικό μπάσκετ λειτουργεί κανονικά εδώ και καιρό. Εμείς στην Ελλάδα  το σκοτώνουμε! Και το σκοτώνουμε οι ίδιοι με την αδράνειά μας!

Σε μια εβδομάδα (εκτός απροόπτου…),  οι ειδικοί θα πάρουν αποφάσεις που θα καθορίσουν εάν θα συνεχιστεί η διάλυση του αθλητισμού ή θα επιτέλους θα επιστρέψουμε για να περισώσουμε ότι έχει απομείνει…

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ   πριν είναι αργά κι όλοι εμείς θα σταθούμε στο πλευρό σας. Αν δεν συνειδητοποιήσουν  οι αρμόδιοι το λάθος που γίνεται, σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει επιστροφή  και η ζημιά που θα έχει γίνει θα είναι ανεπανόρθωτη, ειδικά στα παιδιά μας!