Οι συνεργάτες μου

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ
15/5/2014

Πλησιάζοντας η αγωνιστική περίοδος στο τέλος της, νιώθω της επιθυμία να αναφερθώ στους  συνεργάτες μου στον Απόλλωνα και φυσικά να τους ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία που έχουμε ως αυτή τη στιγμή.  Πρόκειται για ένα προπονητικό team με ιδιαίτερο μεράκι για το μπάσκετ, το οποίο στάθηκε δίπλα μου όλη τη χρονιά, ανέχτηκε τις ιδιοτροπίες μου και τις παραξενιές μου και δουλεύοντας με πάθος πρόσφερε τα μέγιστα στην επιτυχημένη πορεία της ομάδας.


 Ξεκινάω με τον άμεσο συνεργάτη μου τον Χρήστο Φαρμάκη, έναν προπονητή που με έπεισε από την πρώτη στιγμή για τις μπασκετικές γνώσεις του. Προερχόμενος από το γυναικείο μπάσκετ, προσαρμόστηκε γρήγορα στα νέα δεδομένα και δείχνοντας εργατικότητα και συνέπεια ανταπεξήλθε απόλυτα στις απαιτήσεις και στη διαφορετική φιλοσοφία τους αντρικού μπάσκετ. Είναι χαρακτηριστικό πως αφιέρωσε αρκετές νύχτες (όπως όλοι μας στο παρελθόν…) μέχρι να τελειοποιήσει την τεχνική του στο scouting και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να παρουσιάσει μια πολύ αξιόλογη δουλειά στον τομέα αυτό. Φυσικά είναι περιττό να αναφέρω ότι πέρα από το μπάσκετ, ο Χρήστος είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και οικογενειάρχης.

Ο γυμναστής Γιώργος Καρατράντος ήταν για δεύτερη χρονιά ο γυμναστής της ομάδας, έστω κι αν η φυσική του παρουσία ήταν μικρή. Μιλούσαμε καθημερινά για την ομάδα, τις ανάγκες της στο τομέα της Φυσικής Κατάστασης και της Δύναμης και γενικά η προσφορά του και φέτος ήταν πολύτιμη με τα προγράμματα και τις κατευθύνσεις του. Δεν θα πω πολλά για τον Γιώργο, απλά θα επαναλάβω ότι για μένα είναι ένας από τους κορυφαίους έλληνες γυμναστές και πιστέψτε με, η εμπειρία μου τόσα χρόνια στη προπονητική,  μου επιτρέπει να μπορώ να το διακρίνω αυτό!

Μετά τα Χριστούγεννα στο προπονητικό team μας προστέθηκε και η Μέμη Δελώτη. Η πρώην παίκτρια μου (ήταν το βασικό μου play maker στην άνοδο του Π.Φαλήρου στην Α1 το 2003) βρέθηκε μαζί μας και πρόσφερε με τη παρουσία της. Το πιο σημαντικό όμως για την ίδια είναι η δίψα της για γνώση,  πλεονέκτημα για μία προπονήτρια που βρίσκεται στην αρχή της καριέρας της. Η πορεία της πάντως ως head coach στην ομάδα της Πεύκης όπου τα τελευταία 3 χρόνια πέτυχε 2 ανόδους μόνο τυχαία δεν είναι για την Μέμη, αφού δείχνει ότι έχει δυνατότητες!

Κλείνοντας θα αναφερθώ στον 16χρονο Δημήτρη Κακούρη, ένα παιδί που λατρεύει το μπάσκετ όσο λίγοι. Ο μικρός για δεύτερη χρονιά ήταν ο υπεύθυνος για την στατιστική της ομάδας και τα κατάφερε άριστα! Θέλει να γίνει προπονητής και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει, αρκεί να έχει υπομονή, επιμονή και διάθεση για σκληρή δουλειά. 

Και πάλι θα ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τους οφείλω πολλά και τους εύχομαι να είναι πάντα υγιείς και δυνατοί!

ΔΕΣΠΟΤΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
Basketball Coach