Προμηθέας - Απόλλων 66-55

ΝΕΑ
14/5/2014

Από το planetapollon.gr
Την ήττα γνώρισε η ομάδα μας στον πρώτο αγώνα για την φάση των play-off ανόδου της Α΄ΕΣΚΑ από τον Προμηθέα στο κλειστό του Χαλανδρίου. Τα πράγματα ήταν εξαρχής δύσκολα για τους κυανόλευκους καθώς ο Προμηθέας είχε το προβάδισμα στις νίκες με σκορ 2-0 (από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος) και χρειαζόταν μια ακόμα για να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό των play-off που οδηγεί στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.


Οι δύο ομάδες έδειξαν ορεξάτες από την αρχή,πηγαίνοντας χέρι-χέρι στο σκορ. Ένα ξέσπασμα όμως των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου έφερε την υπέρ τους διαφορά στο +7. Ο Απόλλωνας προσπαθούσε να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σκορ και το κατάφερνε χάρις στις επιθετικές αρετές του Δημήτρη Μπίτσικα και του Αντώνη Κουτσουβά με το σκορ στο ημίχρονο να διαμορφώνεται στο 37-28. Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε παρότι η ομάδα μας μείωσε προσωρινά την διαφορά  χάρις στα δυο εύστοχα τρίποντα του Λουκά Μανιά. Η ομάδα του Χαλανδρίου εκμεταλλευόμενη τα λάθη των κυανόλευκων και παρουσιάζοντας πλουραλισμό στην επίθεση ανέβασε την διαφορά στο +10 όπου διατηρήθηκε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.
Αναμφίβολα και μόνο το γεγονός ότι η ομάδα μας τερμάτισε στις θέσεις που οδηγούν στα play-off, συνιστά επιτυχία αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι η ομάδα πέρσι αγωνιζόταν στην Β΄ΕΣΚΑ. Επιτυχία που πιστώνεται ο προπονητής Μάριος Δεσποτάκης με τους συνεργάτες του,  οι παίκτες της ομάδα και φυσικά η διοίκηση που ήταν πάντα κοντά στην ομάδα.
Mετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής των κυανόλευκων Μάριος Δεσποτάκης δήλωσε στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

coachD

«Δίκαιη ήττα από μία καλύτερη ομάδα, σήμερα. Αυτή είναι η αλήθεια!Παρόλα αυτά η ομάδα αξίζει συγχαρητήρια και προσωπικά είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Πετύχαμε τον αρχικό μας στόχο που ήταν η είσοδό μας στα play off και παρά τις πολύ σοβαρές απουσίες καθ’ όλη τη χρονιά θα μπορούσαμε να πάμε ακόμα ψηλότερα!»

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ  - ΑΠΟΛΛΩΝ  66 – 55 (37-28)
Διαιτητές: Θεονάς, Ζακεστίδης, Καλτσής.
Προμηθέας (Νικητόπουλος): Θ. Καραθανάσοπουλος 3(1), Αλ. Καραθανάσοπουλος 4, Σπετσιέρης, Παπαδρόσος, Τασιόπουλος 13(1), Βουρδουμπάς, Παπαλουκάς 8, Φρίμας 3(1), Καρούζος 18(3), Ανδρουλάκης 5(1), Μαλούκος 12.
Απόλλων (Δεσποτάκης): Μανιάς 6 (2), Παπαποστόλου 3 (1), Κουτσουβάς 9 (1), Χερκελεντζής 4, Παλαντζάς 5 (1), Αθανασάκης 6, Κουτσουμπάς, Σκούταρης 7, Μπίτσικας 14 (1).