ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 83-77 (71-71)




ΝΕΑ
10/12/2013

(Από το planetapollon.gr)
Ο Απόλλωνας επέστρεψε από την κόλαση στον παράδεισο στο τέλος όμως έμεινε μια πικρή γεύση για την ομάδα μας. Η ομάδα του Μάριου Δεσποτάκη κατάφερε και επικράτησε στην παράταση με (83-77) των Αγίων Αναργύρων  σε ένα ματς που στην κανονική διάρκεια τελείωσε με 71-71, όμως την χαρά μας επισκίασε ο τραυματισμός του Μπίτσικα στο γόνατο, 25″ πριν την λήξη της παράτασης. Ο τραυματισμός με την πρώτη ματιά έδειξε σοβαρός, περιμένοντας την ιατρική γνωμάτευση ελπίζουμε όλα να εξελιχθούν όσο το δυνατόν καλύτερα για τον παόυερ φόργουοντ της ομάδας μας.


 
Ο Απόλλωνας μπήκε χαλαρά στο παιχνίδι,χωρίς την απαιτούμενη συγκέντρωση, δεν παρουσίασε το γνωστό του πρόσωπο κυρίως στην άμυνα και βρέθηκε πίσω στο σκορ στην πρώτη περίοδο με (13-16). Οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο δεκάλεπτο εκμεταλλεύτηκαν ακόμα περισσότερο την κακή εικόνα των κυανόλευκων και το τέλος του ημιχρόνου τους βρήκε στο συν 10.
Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, καθώς ο Απόλλωνας βρέθηκε να χάνει με μια διαφορά που έφτασε και τους 15 πόντους. Η αντεπίθεση της ομάδας άρχισε στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου όταν οι παίχτες μας κατάφεραν να παίξουν καλά και στην άμυνα, αναγκάζοντας σε συνεχόμενα λάθη και άστοχες επιθέσεις τους φιλοξενούμενους, με αποτέλεσμα να μειώσουν την διαφορά στο (50-58). Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Απόλλων πάτησε κι άλλο γκάζι, έπιασε τα γνωστά φετινά αγωνιστικά στάνταρτ, κατάφερε μάλιστα να προηγηθεί και με 4 πόντους.Συγκεκριμένα οι κυανόλευκοι πήραν για πρώτη φορά κεφάλι στο παιχνίδι 1.25 πρίν την λήξη με εύστοχο σουτ δύο πόντων του κορυφαίου για ένα ακόμα παιχνίδι Μπίτσικα. Στα τελευταία δευτερόλεπτα το ματς πήγε πόντο πόντο και μπορούμε να πούμε ότι είχαμε και την βοήθεια της τύχης καθώς το ματς πήγε στην παράταση ύστερα από δυο άστοχες βολές των φιλοξενούμενων 4 δευτερόλεπτα πριν την λήξη.

Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Απόλλωνας ήταν από την αρχή μπροστά στο σκόρ χάρις στην εύστοχία του Μπίτσικα και στην ουσία καθάρισε το παιχνίδι όταν ο Γκινούτσης με σουτ τριών πόντων 50″ πριν την λήξη της παράτασης έφερε το σκορ στο 80-75. Έτσι είχαμε την πλήρη αποκατάσταση της τάξης, ο Απόλλων επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του και έφτασε σε μια πολύ σημαντική νίκη που τον ανέβασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Αξίζει να επισημάνουμε την επιστροφή του Σκούταρη στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας  δίνοντας μάλιστα πολλές λύσεις στο σκοράρισμα σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού. Στο ιατρικό απουσιολόγιο του Δεσποτάκη πρίν το παιχνίδι υπήρχε και το όνομα του Αθανασάκη, βασικότατος στην θέση “5″ και πλέον όπως όλα δείχνουν θα προστεθεί και το ονόμα του Μπίτσικα.
O Mάριος Δεσποτάκης αμέσως μετά το παιχνίδι δήλωσε στο planetapollon τα εξής: “Δεν είμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο βρεθήκαμε να χάνουμε ακόμα και με 15 πόντους κάποια στιγμή αλλά στην 4ή περίοδο παίξαμε πάρα πολύ καλή άμυνα και η ανατροπή ήταν μεγάλη. Παίξαμε καλά και καταφέραμε να οδηγήσουμε το ματς στην παράταση και το κερδίσαμε δίκαια”.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα : 13-16, 29-39 (ημιχ.), 50-58, 71-71  & 83-77 στην παράταση
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ   – ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 83 – 77
Διαιτητές:
 Χρηστιδης Π, Σκαλτσής

ΑΠΟΛΛΩΝ (Δεσποτάκης-Φαρμάκης): Σκούταρης 14(1), Γκινούτσης 16(1), Παπαποστόλου, Θύμιος 2, Κουτσουβάς 17(3), Παλλαντζάς, Μανιάς, Κουτσούμπας 1, Χεργκαλεντζής 4, Μπίτσικας 27(1).
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (Στρατικόπουλος-Ματζόρος): Σιαπατόρης, Ρομποτής Η 2, Βοϊδήλος 11(2), Τσατσάνης 12(2), Βοσκάκης 5(1), Στρατομήτρος 23(2), Ρομποτής Δ 4, Τάσσιος, Βαρσαμούλης Δ 8, Βαρσαμούλης Φ 12(1).