Συνέντευξη στην 'ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ'' (3/5/2011)

Του Γιώργου Νικολάου 
 
Πήρε θέση για την αυριανή "μάχη" της ΑΕΚ στο ΑΣΕΑΔ ο Μάριος Δεσποτάκης. Ο συνεργάτης του Αγγέλου Κορωνιού μίλησε στην "ΩΡΑ των σπορ" για την αγωνία, που βιώνει και ο ίδιος, αλλά και για όλους όσοι δεν σεβάστηκαν την "Ένωση".   Αναλυτικά η συνέντευξη: "Δεν είμαι ούτε δικαστής, ούτε αρμόδιος για να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες. Αυτό που θέλω ως άνθρωπος του μπάσκετ, αλλά και ως συναισθηματικά δεμένος με την ΑΕΚ, είναι να τηρηθούν οι νόμοι για το καλό του αθλήματος".









Πριν από λίγες ημέρες ο Άκης Καλλινικίδης μίλησε για έλλειψη σεβασμού απέναντι στην ΑΕΚ από τρίτους και όχι μόνο! Συμφωνεί ο Δεσποτάκης; "Είναι γεγονός ότι περίμενα διαφορετική αντιμετώπιση της ΑΕΚ από τρίτους. Όταν πάτησα στη Ζωφριά θεωρούσα ότι αυτό ήταν αυτονόητο. Διαπίστωσα μετά λύπης μου και μάλιστα γρήγορα ότι δεν ήταν έτσι. Η ΑΕΚ αξίζει σεβασμού από τους πάντες. Δεν το είδα. Αυτό δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια όλων μας για τη σωτηρία. Η ΑΕΚ είναι τεράστιο μέγεθος για το ελληνικό μπάσκετ".

Ο τεχνικός της ΑΕΚ αρνήθηκε να μιλήσει πιο συγκεκριμένα: "Δεν θέλω να πω κάτι άλλο πάνω σ’ αυτό. Αναφέρομαι προφανώς σε κύκλους εκτός ΑΕΚ. Εγώ την ΑΕΚ την είδα ενωμένη. Οι διοικούντες την ΚΑΕ, οι λίγοι που απέμειναν, έβαλαν και τη ψυχή τους. Τα στελέχη έβαλαν την ψυχή τους. Οι παίκτες έβαλαν τη ψυχή τους. Ο κόσμος έβαλε τη ψυχή του. Εγώ αυτά είδα. Από κει και πέρα, η ΑΕΚ αντιμετώπισε σε γενικές γραμμές από έξω ένα ψυχρό κλίμα. Υπήρξαν πολλά προβλήματα στην ομάδα αυτό είναι γνωστό, αλλά υπήρξε θέληση απ’ όλους".

Ο κ. Δεσποτάκης μίλησε και για το πώς έζησε τις δύσκολες καταστάσεις ο Άγγελος Κορωνιός: "Ο Άγγελος ζει για την ΑΕΚ. Εργάστηκε σκληρά. Όπως εργάστηκε όλο το τεχνικό επιτελείο. Ο Άγγελος Κορωνιός πονάει την ΑΕΚ. Στενοχωρήθηκε την τελευταία αγωνιστική. Αυτή τη στιγμή έχει ευθυγραμμιστεί με τη προσπάθεια της διοίκησης για δικαίωση. Στενοχωρήθηκε όμως. Να σας πω και κάτι άλλο; Πείσμωσε όμως κιόλας! Και ξέρω, ότι θέλει να συνεχίσει και να πετύχει. Είμαι πεπεισμένος ότι αν ερχόμασταν λίγο νωρίτερα με τον κόουτς στην ΑΕΚ τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά".

Ποιος ήταν ο αγώνας, που χάθηκε η ευκαιρία για την παραμονή; "Η ΑΕΚ είχε δύσκολο πρόγραμμα όταν ήλθαμε. Το ξέρετε αυτό. Παρόλα αυτά κάναμε καλές εμφανίσεις. Στο Αλεξάνδρειο χάσαμε από τον Άρη στις λεπτομέρειες. Για ένα λέι απ. Για ένα σουτ. Προφανώς, θα είχαμε καθαρίσει αν παίρναμε το "διπλό". Ήταν ένα ντέρμπι".

Και κατέληξε: "Εύχομαι από καρδιάς να δικαιωθεί η προσπάθεια των ανθρώπων της ΑΕΚ. Περιμένουμε".