Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου!

ball2.jpgΗ λήξη της συνεργασίας μου με τη ΦΕΑ ήταν το αποκορύφωμα μιας κατάστασης που δεν θα σχολιάσω, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Αυτό που σίγουρα οφείλω να σχολιάσω όμως είναι η στάση των συνεργατών μου κατά τη διάρκεια όλης  αυτής της τόσο ''περίεργης'' περιόδου. Στάση που τιμάει τους ίδιους και δίνει αξία στη σκληρή δουλειά που κάναμε σε αυτή την ομάδα! 



Άμεσος συνεργάτης  μου ήταν ο Γιάννης Λιαπάκης.  Μετά την  αποχώρηση μου από την ομάδα του έγινε πρόταση να παραμείνει  και ίσως και ως πρώτος προπονητής. Λίγοι θα αρνιόντουσαν μια τέτοια πρόταση! Όμως ο Γιάννης δεν το συζήτησε καν!  Με  ευγένεια ήταν κατηγορηματικά αρνητικός και αποχώρησε μαζί μου από την ομάδα,  δηλώνοντας ότι δεν ‘’πουλάει’’ τους συνεργάτες του. Αντρίκια κίνηση από έναν αξιόλογο προπονητή και άνθρωπο.
Η Κατερίνα Ανδρεοπούλου ήταν η 2η βοηθός μου και ταυτόχρονα ήταν η προπονήτρια των νεανίδων καθώς και κάποιον ακαδημιών. Ήρθε μαζί μας φέτος στην ομάδα και με κέρδισε με την εργατικότητα και το ήθος της! Μόλις έμαθε τα γεγονότα,  μου δήλωσε ότι δεν θα μείνει στην ομάδα ούτε αυτή. Και στην Κατερίνα έγινε πρόταση να παραμείνει και μάλιστα με περισσότερα χρήματα. Αυτή όμως αρνήθηκε παρά τις πιέσεις που δέχτηκε… Η στάση της με εντυπωσίασε γιατί  δεν την γνώριζα πολύ καλά και περίμενα να δω πως θα αντιδράσει.
Ο φυσιοθεραπευτής Τζώνυ  Μάτσος με εξέπληξε! Δήλωσε και αυτός ότι δεν θα παραμείνει, παρότι και σε αυτόν προτάθηκε να παραμείνει αφού είναι γνωστή η ικανότητα και ο επαγγελματισμός του. Μάλιστα το δικό του αντικείμενο δεν είναι άμεσα προπονητικό και αυτό θα μπορούσε να είναι μια καλή δικαιολογία από την πλευρά του για να μη φύγει. Και αυτός όμως προτίμησε να τηρήσει τις αρχές του...
Η δουλειά που έγινε στα τμήματα υποδομής από την Ελένη Καλαίτζάκη ήταν μοναδική σε προπονητικό και οργανωτικό επίπεδο. Τα δεκάδες τηλεφωνήματα που δέχεται καθημερινά από τους γονείς των παιδιών είναι η επιβεβαίωση και η ηθική ικανοποίηση για τη δουλειά της. Φυσικά και αυτή αποχώρησε…

Ότι και να πω για τους συνεργάτες μου θα είναι λίγο.  Επέλεξαν μέσα στα Χριστούγεννα, εντελώς απροειδοποίητα από τους αρμόδιους, έχοντας σοβαρές υποχρεώσεις οι οποίες καλύπτονταν από το μπάσκετ, να αποχωρήσουν χωρίς μάλιστα να τους το ζητήσω εγώ !!!  Αυτό δείχνει ότι είναι άνθρωποι με ήθος, αρχές και αξίες, σε αντίθεση με αρκετούς που συναντάμε καθημερινά στη ζωή μας….
Τη στάση τους την μετράω πολύ. Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΜΟΥ είναι ότι όπου και να βρίσκομαι στο  μέλλον θα φροντίζω πάντα να κάνω ότι καλύτερο μπορώ γι αυτούς. Το αξίζουν και θα ανταμειφθούν όπως πρέπει.

Δεσποτάκης Μάριος
Basketball Coach