Ατομική Προπόνηση Basketball (P.B.T.)


Εδώ και χρόνια ασχολούμαι συστηματικά με την ατομική προπόνηση στο basketball,  δουλεύοντας με αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας και κάθε επιπέδου.
Βλέποντας την επιθυμία όλο και περισσότερων  αθλητών για βελτίωση και συστηματική δουλειά σε ατομικό επίπεδο, αποφάσισα να οργανώσω, με τη βοήθεια αξιόλογων συνεργατών,  ακόμα πιο εξειδικευμένα την ατομική προπόνηση,  δημιουργώντας το  P.B.T.  (Personal Basketball Training), θέλοντας να βοηθήσω τον καθένα που θέλει να εκμεταλλευτεί τον ελεύθερο χρόνο του ώστε να βελτιωθεί στο μπάσκετ, τεχνικά και σωματικά.
 

Σε ποιούς απευθύνεται:
Το P.B.T.  δεν απευθύνεται  μόνο σε επαγγελματίες παίκτες, αλλά σε παίκτες και παίκτριες όλων των κατηγοριών και όλων των ηλικιών! Για τον λόγο αυτό άλλωστε φροντίσαμε να έχουμε πολύ χαμηλές τιμές στις παροχές μας, ώστε να είμαστε προσιτοί από τον οποιονδήποτε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τα προγράμματά μας:

Συγκεκριμένα δουλεύουμε πάνω στα  εξής  αντικείμενα :

  • Ατομική τεχνική μπάσκετ
  • Φυσική κατάσταση
  • Βάρη
  • Διατροφή

Τα προγράμματά μας που αφορούν στην  βελτίωση  της Ατομικής Τεχνικής,   εκτελούνται από καταξιωμένους πτυχιούχους  προπονητές  και φυσικά από μένα τον ίδιο.
Ο προγραμματισμός της  Φυσικής Κατάστασης  και της Ενδυνάμωσης,  γίνεται από έμπειρους γυμναστές, ειδικευμένους στη προπόνηση καλαθοσφαιριστών.
Η  Διατροφή, αυτό το τόσο σημαντικό αλλά υποτιμημένο θέμα, υποστηρίζεται από γνωστή διαιτολόγο-διατροφολόγο, με ειδικότητα στη αθλητική διατροφή.

Μια ακόμα extra παροχή είναι η μελέτη και  δημιουργία  Προσωπικού DVD  για αθλητές και αθλήτριες. Με τον τρόπο αυτό μπορεί κάποιος να έχει :
1) μια ατομική  ανάλυση από μένα προσωπικά,  για τα θετικά και τα αρνητικά  στοιχεία στο παιχνίδι του,  παρουσιασμένα σε ένα μονταρισμένο αναλυτικό dvd.
2) ένα dvd με τις καλύτερες φάσεις του από όσα παιχνίδια θέλει και φυσικά με την δυνατότητα επιλογής επιμέρους θεμάτων (πχ  μόνο τρίποντα, μόνο κοψίματα κτλ)
3) ένα dvd το οποίο θέλει να προωθήσει σε ομάδες ή κολέγια, με στόχο μεταγραφή, υποτροφία κτλ.  περιέχοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να παρουσιάσει σωστά τον εαυτό του!
Ο κάθε αθλητής μπορεί να επιλέξει ακριβώς ποιο πρόγραμμα θέλει να ακολουθήσει και πάνω σε τι θέλει περισσότερο να δουλέψει και να προπονηθεί.

Λεπτομέρειες:
Οι Προπονήσεις Μπάσκετ πραγματοποιούνται   έχοντας δύο επιλογές:

  • σε γήπεδο που εξασφαλίζει ο αθλητής και σε ώρες και μέρες που θέλει εκείνος
  • σε γήπεδα που εξασφαλίζουμε εμείς και σε ώρες και μέρες που εμείς διαθέτουμε

Η Φυσική Κατάσταση μπορεί να γίνει σε γήπεδο μπάσκετ ή στο στίβο, ανάλογα με τη χρονική περίοδο, τον στόχο της προπόνησης, το επίπεδο, την επιθυμία  κτλ. Η επιλογή του μέρους γίνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όμως και παραπάνω.
Η Ενδυνάμωση περιλαμβάνει προπόνηση με:

  • Λάστιχα, medicine ball, σκοινάκια, εμπόδια κτλ
  • Βάρη
Στη πρώτη περίπτωση το γήπεδο μπάσκετ είναι κατάλληλο. Στη δεύτερη περίπτωση ο αθλητής  μπορεί να επιλέξει απλά να του δώσουμε κάποιο πρόγραμμα ενδυνάμωσης ή να επιβλέπουμε τη προπόνησή του. Το γυμναστήριο είναι επιλογής του αθλητή ή εμείς θα του προτείνουμε γυμναστήριο με το οποίο συνεργαζόμαστε.

Η ατομική προπόνηση μπορεί να προσφέρει πολλά, αρκεί  να γίνεται σοβαρά, σωστά και πάντα,  απόλυτα εξειδικευμένα.  Όταν κάποιος επιλέγει να δουλέψει ατομικά, σημαίνει ότι έχει στόχους, φιλοδοξίες και το βασικότερο, αυτό που κάνει θέλει να το κάνει όσο καλύτερα γίνεται, ανεξάρτητα από το επίπεδο που βρίσκεται ή τη κατηγορία που παίζει!     Μάλιστα η πορεία προς τα επάνω, απαιτεί  ιδιαίτερη προσπάθεια, πολλές θυσίες και πάνω από όλα, ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ!


*Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής  στο τηλ.  6981296519
  ή στο email marios@despotakis.gr

Δεσποτάκης Μάριος
Basketball Coach