WePlayBall.gr

Ένα καινούριο μπασκετικό site έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο. Πρόκειται για το www.weplayball.gr, το οποίο έχει ως αποκλειστικό του αντικείμενο το γυναικείο μπάσκετ. Το μελέτησα αρκετά, μπήκα σε όλες τις κατηγορίες του,  έψαξα κάθε του γωνια, γιατί ήθελα να καταλάβω τη φιλοσοφία και το ύφος   με το οποίο σκοπεύουν να λειτουργήσουν οι δημιουργοί του. 



Γνωρίζω αρκετά καλά τα παιδιά που ξεκίνησαν αυτή τη προσπάθεια.  Το ήθος και η ποιότητά τους, τους επιτρέπει να βρίσκονται σε ένα πολύ σοβαρό επίπεδο. Αν αυτό το επίπεδο το μεταφέρουν και στο site τους τότε θα μιλάμε για τη δημιουργία ενός αξιόλογου διαδικτυακού χώρου, όπου θα μπορεί κανείς να ενημερώνεται για το γυναικείο μπάσκετ, με ασφάλεια,  ηρεμία και το βασικότερο, με αξιοπιστία και αντικειμενικότητα!

Όπως έχω πει πάρα πολλές φορές, το γυναικείο μπάσκετ έχει τεράστια δυναμική. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στην Ευρώπη θα καταλάβει ακριβώς τι εννοώ.  Δυστυχώς  στη χώρα μας δεν το έχει καταλάβει κανένας, ούτε καν αυτοί που ασχολούνται με το χώρο!  Δεν υπάρχουν  οράματα, στόχοι και προγραμματισμός!  Αν εμφανιστεί κάποιος που θέλει να επενδύσει στο γυναικείο τον αποκαλούμε ‘’απατεώνα’’!   Αν υπάρξει  μια παίκτρια που θέλει να δουλέψει σωστά  για  να φτάσει ψηλά την αποκαλούμε ‘’ψώνιο’’!  Και τέλος αν υπάρξει κάποιος προπονητής που θέλει να δουλέψει  πραγματικά και να βάλει κανόνες και αρχές τον αποκαλούμε ‘’δικτάτορα’’!

Ας δούμε όμως τι λέει η ιστορία μέχρι τώρα:   Όσες παίκτριες έφτασαν ψηλά ήταν αυτές που  έκλεισαν τα αυτιά τους  και δούλεψαν σκληρά όταν οι υπόλοιπες συμπαίκτριές τους  προτιμούσαν να λουφάρουν.  Με τη σκληρή δουλειά καταξιώθηκαν και κάποιες έφυγαν από την Ελλάδα  και έκαναν ή κάνουν ακόμα μεγάλη καριέρα!
Οι παράγοντες που αποφάσισαν να επενδύσουν σοβαρά στο γυναικείο μπάσκετ έφτιαξαν ομάδες που έχουν διάρκεια, ποιότητα και καλό όνομα.  Δεν ξέρω αν ωφελήθηκαν επαγγελματικά, σίγουρα όμως το όνομα τους είναι ‘’καθαρό’’  και δεν έχει κανείς να τους πει τίποτα!
Τέλος οι προπονητές  που δούλεψαν σκληρά και  έβαλαν κανόνες, ''έχτισαν'' ομάδες, κέρδισαν πρωταθλήματα, κύπελλα  και  είχαν ή έχουν αξιόλογες πορείες στο μπάσκετ. Ας προβληματίσει  το γεγονός ότι αρκετοί πετυχημένοι προπονητές δεν θέλουν ούτε να ακούν πλέον για το γυναικείο μπάσκετ.  Τι τους έχει πικράνει  και τι τους έχει απογοητεύσει τόσο πολύ?  Αλλά αυτό είναι θέμα για μια άλλη, ξεχωριστή συζήτηση η οποία θα γίνει στο άμεσο μέλλον…

Κλείνοντας θα επανέλθω στο  weplayball.gr. Θα ευχηθώ καλή επιτυχία, καλή δύναμη και μακάρι να συμβάλετε  στην προσπάθεια που γίνεται από κάποιους (δυστυχώς λίγους…)  για την αναβάθμιση του γυναικείου μπάσκετ.   Εγώ και οι συνεργάτες μου θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, όπως και σε κάθε ανάλογη σοβαρή και ουσιαστική πρωτοβουλία, από όπου και αν προέρχεται!

Δεσποτάκης Μάριος
Basketball Coach