ΑΕΚ Περιστερίου

Με αφορμή τις διάφορες συζητήσεις που γίνονται για τον ρόλο μου στην ΑΕΚ Περιστερίου θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα, ώστε να γνωρίζουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται, τι ακριβώς  κάνω εγώ εκεί. Δεν είναι σωστό για κανέναν να υπάρχουν ασάφειες και λανθασμένες εντυπώσεις  και επίσης είναι αντιεπαγγελματικό να χρεώνομαι εγώ την πολύ καλή δουλειά κάποιου συναδέλφου, ο οποίος μοχθεί πολύ  για την ομάδα του. 

Το περασμένο καλοκαίρι, 2-3 ημέρες πριν τελειώσουν οι μεταγραφές δέχτηκα μια πρόταση συνεργασίας από την ΑΕΚ και συγκεκριμένα από τον κύριο Μάρκο. Του εξήγησα ότι δεν με ενδιέφερε η θέση του προπονητή για δύο λόγους. 1ον επειδή δούλευα στον Παγχιακό και 2ον επειδή στην ομάδα υπήρχε ήδη προπονητής, ο Γιάννης Λιαπάκης. Συμφωνήσαμε λοιπόν να έχω τον ρόλο του "τεχνικού σύμβουλου", να ελέγχω τη δουλειά όλων των τμημάτων υποδομής και να βοηθήσω τον Λιαπάκη στο προπονητικό του ξεκίνημα.
Η ΕΣΚΑ είναι ο ιδανικός τόπος για να ξεκινήσει ένας προπονητής την καριέρα του. Υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων, αρκετές καλές παίκτριες και κάποιος που έχει  όρεξη για δουλειά μπορεί να δημιουργήσει. Έχω δουλέψει αρκετά χρόνια σε αυτές τις κατηγορίες και είχα την τύχη να ζήσω πολύ καλές στιγμές, τις οποίες τιμώ και σέβομαι και φυσικά δεν ξεχνώ ποτέ!
Προπονητής
λοιπόν της γυναικείας ομάδας  είναι ο Λιαπάκης, ο οποίος θα δηλώνεται και επίσημα στο φύλλο αγώνα μόλις τελειώσει την σχολή προπονητών και αποκτήσει το δίπλωμα και την απαιτούμενη ταυτότητα. Εγώ είμαι ο "τεχνικός σύμβουλος" στο τμήμα και αυτό θα είμαι μέχρι να τελειώσει η σεζόν. Μάλιστα η παρουσία μου στο γήπεδο δεν είναι απαραίτητη καθημερινά, βάσει συμφωνίας με την διοίκηση.

Όσο για το ανδρικό τμήμα, έχω αναλάβει την τεχνική ηγεσία του εδώ και τέσσερις εβδομάδες, μετά την παραίτηση του προηγούμενου προπονητή για προσωπικούς λόγους.
Πρόκειται για μια αξιόλογη, νεανική ομάδα, που αν δουλέψει με συνέπεια και σοβαρότητα θα μπορέσει να κάνει πολλά πράγματα στο άμεσο μέλλον, αφού έχει πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Δεν ξέρω αν οι μπασκετικές μου υποχρεώσεις, μου επιτρέψουν να είμαι μαζί τους μέχρι το τέλος της σεζόν, όμως σίγουρα αυτό το τμήμα αξίζει ιδιαίτερης προσοχής και αυτό πρέπει η διοίκηση της ΑΕΚ Περιστερίου να το λάβει πολύ σοβαρά υπ’όψιν  της.

Δεσποτάκης Μάριος
Basketball Coach