Οι συνεργάτες μου!

Στη σωστή λειτουργία μιας ομάδας και κυρίως στις επιτυχίες της, σημαντικό μερίδιο έχουν και κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι δεν φαίνονται ιδιαίτερα, όμως προσφέρουν πάρα πολλά… Έτσι λοιπόν, θα ήθελα με λίγα και απλά λόγια να αναφερθώ στους άμεσους συνεργάτες μου, οι οποίοι μοχθούν καθημερινά μαζί μου στο γήπεδο. 


Θα το κάνω τώρα, στην αρχή μιας ιδιαίτερα δύσκολης χρονιάς, γιατί αν το κάνω μετά από κάποια επιτυχία ίσως να εκληφθεί ως άποψη βασισμένη στον ενθουσιασμό.
Ξεκινώντας θα μιλήσω για τον assistant coach Γιάννη Ράπτη. Συνεργαζόμαστε τα τελευταία 3 χρόνια και οφείλω να ομολογήσω ότι πρόκειται για έναν πραγματικά ακούραστο συνεργάτη, με πάρα πολλές δυνατότητες. Είναι αυθεντία στο scouting, φτιάχνει σε ελάχιστο χρόνο εκπληκτικά dvd, με πλήρη ανάλυση του αντιπάλου ομαδικά και ατομικά.
Το βασικότερο του προσόν πάντως είναι ο χαρακτήρας του. Είναι σοβαρός, τίμιος και πιστός συνεργάτης. Όταν κάποτε έπρεπε να παραιτηθώ από μια ομάδα, ενώ θα μπορούσε ο ίδιος να παραμείνει, δεν το έκανε κι ας ήξερε ότι θα δυσκολευόταν οικονομικά! Αυτό είναι κάτι που εγώ δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ…
Ο Κώστας Μασούρας είναι ο γυμναστής με τον οποίο συνεργάζομαι από τα μέσα της περσινής σεζόν. Φέτος δεν ακολουθεί την ομάδα, όμως δουλέψαμε στο κομμάτι της προετοιμασίας και πραγματικά με βοήθησε πάρα πολύ με τις κατευθύνσεις που μου έδωσε.
Είναι άριστος γνώστης του αντικειμένου του, μεθοδικός και πολύ ουσιαστικός. Φροντίζει να  ενημερώνεται συνέχεια και γι αυτό είναι πάντα μοντέρνος και πρωτότυπος στις μεθόδους του.
Ο φυσιοθεραπευτής μας έχει αποδείξει με τη δουλειά του ότι είναι υπερπολύτιμος. Κουράρει με μοναδικό τρόπο τις παίκτριες, δίνει σχεδόν θαυματουργές λύσεις στα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και πραγματικά νιώθω ασφάλεια όταν ξέρω ότι κάποια αθλήτρια είναι στα χέρια του. Ονομάζεται Μάτσος Τζόνυ και αξίζει να τονιστεί το ήθος και η συμπεριφορά του, γιατί το αντικείμενο του είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, ειδικά όταν πρόκειται  για νέες κοπέλες.
Τελευταίο άφησα το Τζορτζ  Παπαδάκο. Είναι ο General manager της ομάδας, ο οποίος φροντίζει καθημερινά να μας θυμίζει την ποιότητα και το επίπεδό του!  Παρότι υπήρξε προπονητής στο παρελθόν σε αυτή την ομάδα, δεν ανακατεύεται ποτέ με τεχνικά θέματα. Είναι πολύ διακριτικός, έχει πολύ καλές οργανωτικές ιδέες και προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να τις υλοποιήσει. Επίσης είναι πολύ καλός φίλος και οι μπασκετικές συζητήσεις μαζί του είναι απολαυστικές και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.
Δεν θα αναφερθώ σε κανένα από τα μέλη της διοίκησης. Κάποτε στην καριέρα μου το έκανα και τελικά έπεσα πάρα πολύ έξω στις εκτιμήσεις μου. Έτσι αποφάσισα ότι πλέον θα κρατάω τέτοιου είδους απόψεις για τον εαυτό μου, ακόμα και αν είναι οι καλύτερες, όπως συμβαίνει με τον Παγχιακό…
Στην Ελλάδα πρέπει επιτέλους να αναγνωρίζεται η δουλειά όλων εκείνων που προσφέρουν και όχι μόνον αυτών που φαίνονται παρά έξω. Δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλά μέρη, οι ass.coaches, οι φυσιοθεραπευτές ακόμα και οι φροντιστές πληρώνονται πλουσιοπάροχα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Ας αλλάξουμε κι εμείς επίπεδο κι ας πάμε μπροστά κα σ’ αυτό το κομμάτι.