Συνέντευξη στο Basketblog.gr (1/6/2017)


''Απόλυτη ικανοποίηση για όσα πέτυχα''

Γράφει ο Μάριος Μπουλής

Την πρώτη του συνέντευξη μετά το «διαζύγιο» με την Δάφνη Δαφνίου έδωσε στο basketblog.gr ο Μάριος Δεσποτάκης.
Ο Μάριος Δεσποτάκης είναι ένας από τους αγνούς ανθρώπους του μπάσκετ, που με την σκληρή δουλειά προσπαθούν τα πετύχουν τους στόχους τους, με τον ίδιο να τα καταφέρνει τα τελευταία χρόνια και με το παραπάνω.
Ο άνθρωπος που πήρε τη Δάφνη Δαφνίου από την Β’ ΕΣΚΑ και την βοήθησε να βρίσκεται την νέα σεζόν στη Β’ Εθνική μίλησε για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του από την ομάδα και αναφέρθηκε στο παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον του.


· Μετά από 3 χρόνια παρουσίας στη Δάφνη Δαφνίου αποχωρείτε πριν από λίγες ημέρες. Ποια είναι τα συναισθήματα που σας δημιουργούνται;
Στην προπονητική κανείς δεν είναι αιώνιος σε μια ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι το ενδεχόμενο της αποχώρησης είναι πάντα πιθανό. Τα συναισθήματα που νιώθω αυτή τη στιγμή είναι απόλυτη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα και μια μικρή έκπληξη γιατί εισπράττω την αναγνώριση από ανθρώπους που δεν περίμενα και αυτό με τιμάει ιδιαίτερα.

· Για ποιους λόγους επήλθε τελικά το «διαζύγιο» ανάμεσα σε εσάς και τη διοίκηση της Δάφνης;
Οι διαφωνίες είναι πάντα μέρος μιας συνεργασίας. Συχνά μάλιστα σε βοηθούν να γίνεις καλύτερος. Όταν, όμως, αυτές είναι κομβικές και καθορίζουν τη σταθερότητα των σχέσεων, τότε καλό είναι να χωρίζουν οι δρόμοι όμορφα, χωρίς εντάσεις και μικρότητες.

· Ποιες αναμνήσεις κρατάτε από τα 3 χρόνια της παρουσίας σας στην ομάδα;
Όταν μέσα σε 3 χρόνια από τη Β’ΕΣΚΑ φτάνεις στη Β’ ΕΘΝΙΚΗ, σίγουρα οι καλές στιγμές είναι πάρα πολλές και φυσικά αυτές θα είναι πάντα μια πολύ όμορφη ανάμνηση. Από εκεί και πέρα όμως γυρίζουμε σελίδα και προχωράμε.

· Τι μπορούμε να περιμένουμε πλέον μελλοντικά από εσάς; Βρίσκεστε σε συζητήσεις για μία νέα πρόκληση;
Είμαι προπονητής που μου αρέσουν οι προκλήσεις και κυρίως οι υπερβάσεις. Μου αρέσει να συνεργάζομαι με ομάδες και ανθρώπους που έχουν όραμα, σοβαρότητα και όρεξη για σκληρή δουλειά. Αυτά είναι βασικά συστατικά επιτυχίας.  Όσο για τις συζητήσεις, υπάρχει μια κινητικότητα, όμως δεν θα ήθελα να πω κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή.