ΤΕΛΙΚΟΣ: Αμύντας - ΔΑΦΝΗ 68-55

28/4/2016
ΝΕΑ

''24ΩΡΕΣ ΧΑΪΔΑΡΙ''
Δεν κατάφερε να γράψει ιστορία η Δάφνη, όμως η πρώτη της συμμετοχή σε τελικό ήταν μόνο η αρχή, καθώς το μέλλον προμηνύεται λαμπρό για την ομάδα του κ. Δεσποτάκη.
Απέναντι στην εμπειρία και στην αδιαμφισβήτητη ποιότητα των παικτών του Αμύντα, οι “πράσινοι” πάλεψαν, έδωσαν στο παρκέ ότι είχαν, όμως χθες δεν ήταν η βραδιά τους. Ο Αμύντας, που πρωταγωνιστεί στη Β΄ Εθνική, ήταν εμφανώς καλύτερος, με περισσότερες λύσεις και κατέκτησε τον 4ο τίτλο της ιστορίας του δίκαια. Από την άλλη, οι “πράσινοι” ήταν ένας άξιος αντίπαλος, ανταγωνιστικός και συνετέλεσαν ώστε να διεξαχθεί ένας πολύ ωραίος τελικός, μία γιορτή του αθηναϊκού μπάσκετ.



Καλό ξεκίνημα για τη Δάφνη

δαφνη1

Παρουσία 800 περίπου θεατών (500 ήταν οι φίλοι της Δάφνης), ο Αμύντας προηγήθηκε με 5-0, για να απαντήσουν οι “πράσινοι” που προηγήθηκαν με 7-5 και 11-9. Δυστυχώς, στη συνέχεια ο Αμύντας αντέδρασε κι έκλεισε την 1η περίοδο προηγούμενος με 17-12. Παρά τη διαφαινόμενη ανωτερότητα του Αμύντα, οι φίλοι των “πρασίνων” ήταν αισιόδοξοι ότι η ομάδα τους θα ήταν ανταγωνιστική στη συνέχεια του παιχνιδιού και θα μπορούσε να παρακολουθήσει στο σκορ τον αντίπαλο.

Καταστροφική 2η περίοδος

δαφνη2

Στην 2η περίοδο, όλα πήγαν στραβά για την ομάδα του κ. Δεσποτάκη, που ήταν νωχελική στην άμυνα, πολύ νευρική στην επίθεση κι έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να εκτοξεύσουν τη διαφορά μέχρι και στους 22 πόντους στο 18′ (39-17). Τίποτε δεν έδειχνε να δουλεύει σωστά για τους “πράσινους”, που έδειχαν βραχυκυκλωμένοι από την άμυνα του Αμύντα. Ευτυχώς, σε εκείνο το σημείο, η Δάφνη έδειξε “σημεία ζωής” και με εύστοχες προσπάθειες των Γκίνη και Μιχόπουλου έτρεξε ένα σερί 8-0 και μείωσε τη διαφορά στους 14 πόντους, για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 39-25.

Μεγάλο σερί για τη Δάφνη

δαφνη6

Η ψυχολογία είχε αντιστραφεί και με τη βοήθεια του κόσμου της, η Δάφνη με πολύ πιεστική άμυνα και τρέξιμο στο ανοιχτό γήπεδο, διεύρυνε το σερί της στην 3η περίοδο στο 16-0, μειώνοντας το σκορ σε 39-33, αναγκάζοντας τον κ. Ζαβό να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Ο Αμύντας συνήλθε επιθετικά, όμως οι “πράσινοι” είχαν βρει απαντήσεις ώστε να μένουν κοντά στο σκορ και η 3η περίοδος έληξε με τον Αμύντα να προηγείται με 51-42 και τον τελικό να είναι ανοιχτός σε κάθε πρόβλεψη για την 4η περίοδο.

Επιβραβεύτηκε η ανωτερότητα του Αμύντα

δαφνη12

Δυστυχώς, η ανωτερότητα του Αμύντα φάνηκε στο τέλος, με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το παιχνίδι. Η πολύ δυνατή άμυνα, η σωστή αντίδραση στην πίεση της Δάφνης και τα μεγάλα σουτ τριών πόντων από τους Μπάρμπα και Κουκουνιά, “σκότωσαν” τους “πράσινους” κι εκτόξευσαν τη διαφορά μέχρι και στους 18 πόντους στο 37΄ (64-46). Το τέλος του αγώνα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Αμύντα να κατεβάζει ταχύτητα και τη Δάφνη να μειώνει τη διαφορά σε αξιοπρεπή επίπεδα.
Παρά την ήττα της, στο κλείσιμο μιας απόλυτα επιτυχημένης χρονιάς, η Δάφνη αποθεώθηκε από τον κόσμο της, σε έναν τελικό-γιορτή και οι παίχτες της ανανέωσαν το ραντεβού τους με τους φίλους τους για την επόμενη σεζόν, αυτή τη φορά για το δύσκολο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Το φύλλο αγώνος ήταν:

Διαιτητές: Θεονάς, Γιακείμη, Σπυρόπουλος
Δεκάλεπτα: 17-12, 39-25, 51-42, 68-55.
AMYNTΑΣ (Ζαβός, Παρασκευόπουλος): Ζούπας 9, Αγγελόπουλος 11 (1), Τοπάλι 3 (1), Διαμαντόπουλος 9, Μαντζούρος 2, Βαρδιάνος 6 (2), Πίνης 6 (2), Κουκουνιάς 6 (1), Αλεξάνδρου, Μπάρμπας 14 (3), Βογιατζής 2, Καμπούρης.

ΔΑΦΝΗ Δ. (Δεσποτάκης, Ρήγγας): Τασούλας 7, Βοϊδήλος, Ρώης 7 (1), Νικολετάκης, Κωνσταντώνης 6 (1), Τσατσάνης, Γκίνης 10 (2), Φιλιππόπουλος 5, Σκούταρης 2, Κορρές 9, Μιχόπουλος 9, Σκεμπές.