Συνέντευξη στο sepk.gr (4/5/2015)

“Υγιές και σοβαρό σωματείο με όραμα”

marios-despotakisΜετά από 15 χρόνια απουσία η Δάφνη Δαφνίου επιστρέφει στην Α' ΕΣΚΑ με στόχο να δείξει ότι γύρισε για να πρωταγωνιστήσει. Ο σύλλογος του Χαϊδαρίου κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β' ΕΣΚΑ και πλέον μπορεί να καταστρώνει τα πλάνα της για την επόμενη ημέρα. Ο τεχνικός της ομάδας, Μάριος Δεσποτάκης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την εξαιρετική πορεία της ομάδας του αλλά και για τους διοικητικούς λόγους που η Δάφνη έχει ένα ελπιδοφόρο μέλλον μπροστά της.







Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β' ΕΣΚΑ
"Είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν η δικαίωση των κόπων μίας ολόκληρης χρονιάς και ταυτόχρονα μια σημαντική στιγμή για τη Δάφνη αφού η ομάδα επιστρέφει στην Α' ΕΣΚΑ μετά από 15 χρόνια! Στον σύλλογο επικρατεί ενθουσιασμός και ιδιαίτερη χαρά για αυτή την επιτυχία".

panigiriki dafni dafniou

Για την πορεία της ομάδας μέσα στο πρωτάθλημα της Β' ΕΣΚΑ
"Νομίζω ότι δίκαια κατακτήσαμε τη 1η θέση. Ήμασταν καλύτεροι όλη τη χρονιά και είχαμε διάρκεια στην απόδοσή μας. Δυσκολίες υπήρχαν, όμως η ομάδα ήταν ενωμένη και με σωστή διαχείριση από όλους, τα προβλήματα έμεναν πολύ γρήγορα πίσω μας.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε τη συμβολή της διοίκησης. Πέρα από την απόλυτη φερεγγυότητα της σε ότι υποσχέθηκε στην αρχή της σεζόν, ήταν γενικά πάντα δίπλα μας και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βοηθά την ομάδα".

Για το ρόστερ της ομάδας και πως σχεδιάστηκε
"Σκοπός ήταν να δημιουργηθεί ένα ρόστερ το οποίο να έχει τη φιλοδοξία της διάκρισης αλλά και να μπορεί να αντέξει τη πίεση του πρωταθλητισμού. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη σωστή νοοτροπία και την εργατικότητα που επέδειξαν οι παίκτες μου όλη τη χρονιά, δημιούργησαν ένα δυνατό σύνολο.
omadiki me despotakiΤα παιδιά δούλεψαν σκληρά, συχνά στα όρια τους και έκαναν πολλές θυσίες για να βρίσκονται στο γήπεδο ακόμα και μέρες που οι περισσότεροι έκαναν διακοπές, όπως για παράδειγμα τα Χριστούγεννα ή στις αργίες. Τους αξίζουν συγχαρητήρια και τους ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου για την παρουσία και τη συνέπειά τους".




Για τις σκέψεις που υπάρχουν για το πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑ
"Η ομάδα έχει ακόμα 2 παιχνίδια μέχρι να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της για φέτος. Μετά θα γίνουν όλες οι απαραίτητες συζητήσεις για την επόμενη μέρα της ομάδας στη παραπάνω κατηγορία. Εκεί θα τεθούν οι στόχοι, θα γίνει ο ανάλογος σχεδιασμός και θα ξεκινήσουν να γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες.
Προσωπικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία μου με τη Δάφνη. Είναι ένα υγιές και πολύ σοβαρό σωματείο, με όραμα, νέους ανθρώπους και μεγάλη δυναμική. Αισθάνομαι ότι υπάρχει η διάθεση από όλους για να συνεχιστεί η συνεργασία μας αλλά όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν το αμέσως επόμενο διάστημα.
despotakis omiliaΌσο για τους παίκτες, θεωρώ ότι όταν κάτι λειτουργεί καλά, είναι λάθος να προσπαθήσεις να το αλλάξεις ριζικά. Κατά τη γνώμη μου το φετινό ρόστερ της ομάδας έχει πολλές δυνατότητες, το έδειξε άλλωστε και πιστεύω ότι με κάποιες ουσιαστικές προσθήκες η ομάδα θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και στην Α' ΕΣΚΑ".




Για τον τίτλο και που τον αφιερώνει
"Πρώτα απ' όλα στην οικογένειά μου που απολαμβάνει μαζί μου τις επιτυχίες, αλλά κυρίως είναι αληθινά δίπλα μου στις δύσκολες στιγμές. Από εκεί και πέρα αφιερώνω τον τίτλο στους παίκτες μου που είναι παλικάρια, στον κόσμο της ομάδας που μας βοήθησε πάρα πολύ και σε δύο ανθρώπους που είναι αυθεντικοί και σπάνια συναντάς στο χώρο: τον Ντένη Γαλανό και τον Βασίλη Νέγρη".