ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΡΗΣ ΠΕΤΡ 73-64

26/11/2013
NEA

Από το planetapollon.gr
 
Βρίσκοντας τα πατήματα τους και ανεβάζοντας την απόδοση τους προς το τέλος της 3ής περιόδου όσο χρειάστηκε ώστε να αποκατασταθεί η τάξη, οι κυανόλευκοι πανηγύρισαν μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον Άρη Πετρούπολης. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα μας στο πρωτάθλημα.



Ο Άρης ξεκίνησε καλύτερα (6-14) χτυπώντας στην ρακέτα με αιχμές του δόρατος τους Τασούλα και Παπαδόλια. Ο Απόλλων γύρισε σε ζώνη και κατάφερε προς το τέλος του δεκαλέπτου να μαζέψει την διαφορά στους 4 πόντους (16-20)
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και στην δεύτερη περίοδο όμως οι παίχτες του Μάριου Δεσποτάκη εστιάζοντας την προσπάθεια τους ακόμα περισσότερο στην άμυνα, σήμα κατατεθέν της φετινής ομάδας μπάσκετ του Απόλλωνα, μείωσαν προσωρινά (26-27). Τελικά ο Άρης βρίσκοντας κάποιες λύσεις στην επίθεση στα τελευταία λεπτά κράτησε το προβάδισμα στο ημίχρονο (30-34).

Στην έναρξη του β ημιχρόνου μέχρι τα έξι πρώτα λεπτά περίπου η ομάδα της Πετρούπολης  συνέχισε να κρατάει τον έλεγχο.  Ένα καλό τετράλεπτο ωστόσο έφτανε στους κυανόλευκους προκειμένου να τρέξουν ένα μικρό σερί και εκμεταλλευόμενοι το αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε ο Μπίτσικας να πάρουν για πρώτη φορά το προβάδισμα (50-47) κλείνοντας τελικά την τρίτη περίοδο προηγούμενοι με 53-49.
Στην τέταρτη περίοδο οι κυανόλευκοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό στην επίθεση, ωστόσο την ίδια στιγμή κατάφεραν να παίξουν καλά και στην άλλη πλευρά του παρκέ, αναγκάζοντας σε συνεχόμενα λάθη και άστοχες επιθέσεις τους φιλοξενούμενους, με αποτέλεσμα να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο την διαφορά (60-49) καθαρίζοντας ουσιαστικά τον αγώνα. Η κόρνα της λήξης βρήκε τελικά τον Απόλλωνα στους +11 (73-64).
Η παρουσία των Κουτσουβά και Μπίτσικα έκανε την διαφορά στην επίθεση για τον Απόλλωνα, με τον πρώτο να σταματάει στους 21 πόντους και τον δεύτερο να προσθέτει 22 πόντους.
Από κοντά ο εξαιρετικός Παπαποστόλου που μπήκε στην πρώτη περίοδο λόγω φάουλ του Παλαντζά κατάφερε να διευθύνει σωστά στην επίθεση, αλλά και να σκοράρει ο ίδιος, ειδικά στην τρίτη περίοδο όταν πέτυχε και δυο μεγάλα τρίποντα συμβάλλοντας στην ανατροπή του σκορ υπέρ της ομάδας μας. Άξια αναφοράς και η εμφάνιση του σέντερ Αθανασάκη,  έβγαλε πολλή ενέργεια στο παρκέ, πολέμησε για την κάθε κατοχή, με άριστη αίσθηση του χώρου και τάιμινγκ για τα ριμπάουντ κυριάρχησε μέσα στην ρακέτα.


ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 73 (30) ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 64 (34)
Απόλλων (Δεσποτάκης): Γκινούτσης 5, Παπαποστόλου 7 (2), Θύμιος 2, Κουτσουβάς 21 (2), Χερκελετζής 5, Παλλαντζάς, Αθανασάκης 9, Κουτσούμπας 2, Σιώμος, Μπίτσικας 22 (2).
Άρης Πετρούπολης (Καράμπελας): Τασούλας 10, Βενιτουράκης 3 (1), Λιαπούρης 2, Γεωργαλάς 8 (1), Χρονόπουλος 5 (1), Βασιλείου 12, Φούντας 2, Κανελόπουλος, Παπαδολιάς 22.