Συνέντευξη στο eska.gr (8/2/2011)



Ο Μάριος Δεσποτάκης ανέλαβε φέτος τα ηνία του Απόλλωνα και έπειτα από σχεδόν εφτά μήνες, το έργο του Έλληνα τεχνικού έχει αρχίσει να φαίνεται. Ο Απόλλωνας βρίσκεται στην πρώτη θέση του δευτέρου ομίλου της δεύτερης κατηγορίας, αλλά ο όπως παραδέχθηκε ο  39χρονος κόουτς, η άνοδος στην πρώτη κατηγορία δεν είναι αυτοσκοπός. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα με μέλλον. Η άνοδος δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά εδώ που φτάσαμε  θα την κυνηγήσουμε ως το τέλος».




Δεσποτάκης: «Η άνοδος δεν είναι αυτοσκοπός»
Κόουτς βρίσκεστε μόλις λίγους μήνες στην ομάδα, αλλά έχετε δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό σύνολο. Η άνοδος ήταν ο πρωταρχικός στόχος;
«Εμείς ξεκινήσαμε τη χρονιά έχοντας κάνει μεγάλη ανανέωση στο ρόστερ. Προωθήσαμε αρκετά παιδιά από το εφηβικό θέλοντας να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα με μέλλον. Σε κάθε αγώνα βρίσκονται στο ρόστερ τουλάχιστον πέντε έφηβοι. Η άνοδος δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά εδώ που φτάσαμε  θα την κυνηγήσουμε ως το τέλος».

Είστε ικανοποιημένος από τα όσα έχετε βρει στον σύλλογο;

«Από την ημέρα που ανέλαβα έχουμε αλλάξει πολλά σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχει καλή οργάνωση, προπονητική συνέχεια και αρμονία σε όλα τα τμήματα του συλλόγου και νομίζω πως οι ακαδημίες βρίσκονται σε αρκετά καλό επίπεδο. Απασχολούμαι περίπου 150 παιδιά, αριθμός ο οποίος μας ικανοποιε
Το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος πως σας φαίνεται;

«Γίνεται ένα τρομερά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Κάθε εβδομάδα υπάρχουν οκτώ ντέρμπι στο πρόγραμμα. Δεν ξεχωρίζει κανείς ούτε προς τα πάνω, ούτε προς τα κάτω. Η ΕΣΚΑ κάνει πολύ σημαντικά βήματα για την ανάπτυξη του πρωταθλήματος. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως τα τοπικά πρωταθλήματα είναι η βάση του ελληνικού μπάσκετ και επί ημερών του  κ. Μπασούρη η ΕΣΚΑ έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου. Τα πλέι οφ στην Α’ κατηγορία έχουν αλλάξει το επίπεδο του πρωταθλήματος. Δεν υπάρχουν αδιάφορες ομάδες και αυτό είναι πολύ καλό. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό το ότι υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη σε ορισμένα παιχνίδια. Κάτι που αποτελεί φοβερή διαφήμιση για την ΕΣΚΑ».


Πιστεύετε πως θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και στη δεύτερη κατηγορία;

«Αν δει κανείς τι συμβαίνει και φέτος στην κορυφή, θα καταλάβει πως το πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Μακάρι να υπάρξουν πλέι οφ και στη δεύτερη κατηγορία ώστε το πρωτάθλημα να γίνει ακόμη καλύτερο».