Ο Γιάννης Λιαπάκης

Δυστυχώς στην Ελλάδα είναι κανόνας να αναγνωρίζουμε και να εκτιμάμε μόνον όσους βρίσκονται στη πρώτη γραμμή, στα φώτα της δημοσιότητας. Υπάρχουν όμως και κάποιοι οι οποίοι προσφέρουν πολλά, πίσω από το προσκήνιο, με υπομονή, μεράκι και ήθος. Ένας από αυτούς είναι και ο άμεσος συνεργάτης μου τα τελευταία χρόνια, ο Γιάννης Λιαπάκης!


Από την πρώτη μέρα της συνεργασίας μας κατάλαβα ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο που αγαπάει το μπάσκετ παθολογικά! Εργατικός, με διάθεση να βελτιώνει τις γνώσεις του, με άριστη αντίληψη του παιχνιδιού και το σημαντικότερο, με ήθος και αξίες στον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του.
Οι σχέσεις, κοινωνικές ή επαγγελματικές κρίνονται στα δύσκολα και όχι στα εύκολα! Εκεί φαίνεται κάποιος, από τον τρόπο που θα αντιδράσει στη κρίση, από τον τρόπο που θα διαχειριστεί την ένταση, από το τι θα αποφασίσει σε  ενδεχόμενο δίλλημα και φυσικά από το πώς θα εκμεταλλευτεί ή όχι μια κατάσταση.

Όταν αποχώρησα από την προηγούμενη δουλειά μου, του προτάθηκε να παραμείνει, ίσως και ως head coach. Σίγουρα καλή ευκαιρία για κάθε φιλόδοξο προπονητή , μπασκετικά και οικονομικά! Ο ίδιος όμως αρνήθηκε να συζητήσει καν κάτι τέτοιο, λέγοντας κατηγορηματικά ότι ‘’δεν πουλάει τον συνεργάτη του’’!
Ο Λιαπάκης είναι από τους ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά, όπως αρκετοί από εμάς. Τα χρήματα που έπαιρνε τα είχε απόλυτη ανάγκη. Όμως προτίμησε να δυσκολευτεί παρά να προδώσει τις αρχές και τις αξίες του! Νομίζω ότι πρέπει να είσαι σπουδαίος εσωτερικά για να το κάνεις αυτό!
Είμαι περήφανος για τον συνεργάτη μου. Ο Γιάννης εξελίσσεται σε έναν κορυφαίο assistant coach, κάτι που του αρέσει πάρα πολύ. Κάνει άριστο scouting, στο παιχνίδι οι παρατηρήσεις του είναι πάντα πολύτιμες και στη προπόνηση η συμμετοχή του είναι ουσιαστική. Ξέρει να κρατάει τις ισορροπίες και αυτό είναι σημαντικό για την ομαλή λειτουργία της ομάδας μέσα και έξω από τις 4 γραμμές του γηπέδου!
Φυσικά θα έχει πάντα μια θέση στο προπονητικό team όπου κι αν δουλεύω και σίγουρα θα είναι πάντα ένας πολύ καλός φίλος! Τον ευχαριστώ για την πολύτιμη προσφορά του μέχρι τώρα κι εύχομαι να είμαστε μαζί σε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον’’!

Δεσποτάκης Μάριος

Basketball Coach