''All About Basketball Coach''


Εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθώ την ύπαρξη ενός πολύ αξιόλογου blog το οποίο απευθύνεται αρχικά σε συναδέλφους προπονητές και στη συνέχεια σε όλους όσους αγαπούν το μπάσκετ. Δεν ήθελα να πω την άποψή μου πριν αποκτήσω ολοκληρωμένη εικόνα για την φιλοσοφία και την ποιότητα του ALL ABOUT BASKETBALL COACH. Πλέον νομίζω ότι μπορώ να πω αυτό που πιστεύω για την πραγματικά  ενδιαφέρουσα προσπάθεια του συναδέλφου Σάκη Σταρεντζή, την οποία μόνο με σεβασμό μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει.


Ο Σάκης δημιούργησε έναν χώρο στον οποίο μπορούν να φιλοξενηθούν όλες οι προπονητικές απόψεις, ιδέες και φιλοσοφίες. Μπορεί κανείς να δει και να μελετήσει δεκάδες ενδιαφέροντα θέματα, τα οποία σίγουρα είναι απαραίτητα στη δουλειά που κάνουμε. Η τακτική, η οργάνωση, η στατιστική, η ψυχολογία, τα ιατρικά θέματα κτλ είναι εργαλεία για όλους τους προπονητές και στο ALL ABOUT BASKETBALL COACH υπάρχει ή τουλάχιστον έχει αρχίσει να δημιουργείται μια σημαντική ''βάση δεδομένων'' ικανή να βοηθήσει έναν προπονητή.

Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι το εξής:
Το blog αυτό έχει επιλέξει να ασχολείται μόνο με μπάσκετ και να είναι μακριά από ''κουτσομπολιά'', ''ίντριγκες'' και άλλα τέτοια παρόμοια φαινόμενα. Αυτό έχει να κάνει  με την ποιότητα του δημιουργού του, o οποίος αποφάσισε  να ασχοληθει με τις πραγματικές ανάγκες του μπάσκετ, σε προπονητικό τουλάχιστον επίπεδο. ελπίζω αυτό να μην αλλάξει ποτέ...

Κλείνοντας θα ευχηθώ το ALL ABOUT BASKETBALL COACH να συνεχίσει να εξελίσεται με τον ίδιο ρυθμό και να είναι πάντα μια πραγματική πηγή ενημέρωσης και έμπνευσης για τον έλληνα προπονητή!


Δεσποτάκης Μάριος
Basketball Coach